Tuesday, June 30, 2009

BUKTI UMNO SAMA DENGAN CHIN PENG & AYAH PIN

Sekonyong-konyong, melenting yang amat sangat pemimpin-pemimpin Umno bila Tok Guru Nik Aziz samakan Umno dengan Chin Peng (komunis) di sudut jahatnya dan sama dengan Ayah Pin di sudut sesatnya.

Untuk nampak hero, maka si Anuar Safian, Ketua Pemuda Umno Kelantan terus membengis:

"Pemuda melihat tuduhan ini sebagai mengetepikan sejarah dan perlembagaan negara kerana sekiranya disamakan UMNO dengan Chin Peng, kita mahu bertanya Nik Aziz, berapa ramaikah yang telah dibunuh dan diperkosa oleh Umno sejak penubuhannya.

"Sekiranya kita Umno disamakan dengan ajaran sesat Ayah Pin berapa ramaikah yang telah disesatkan oleh Umno dan sekiranya kita disamakan dengan parti sosialis yang tidak percayakan agama dan kewujudan ketuhanan, kami yakin Umnolah yang banyak membawa perubahan kepada orang Melayu dan Islam dalam negara ini...."


Sebelum melenting, cuba renungkan fakta berikut:

1. Ketika berkunjung ke Jengka, Tun Dr Mahathir yang ketika itu menjadi Perdana Menteri mengatakan PAS sama seperti komunis. Tetapi di zamannya jugalah berlakunya Perjanjian Hatnyai iaitu perdamaian dengan Chin Peng dan pengikutnya pada 2.12.1989. Dengan perjanjian itu ratusan ahli PKM dibenarkan masuk dan tinggal di Malaysia.

2. Anuar Safian patut bertanya Tun yang masih hidup, berapa orang rakyat Malaysia yang telah dibunuh oleh pendokong PAS kerana tidak menyokong perjuangan Islam. Jangankan dibunuh, dijentik telingapun belum lagi.

3. Soalan Anuar Safian kepada PAS, berapa ramai yang telah dibunuh dan diperkosa oleh Umno, Anuar boleh jawab sendiri. Saya hanya memaparkan beberapa catatan sejarah yang pemuda Umno jangan berdolak dalik.

4. Ketika berlaku Peristiwa Memali tahun 1985, Anuar Safian belum baligh lagi. Tahu tak siapa di belakang pembunuhan Ibrahim Libya dan 13 penyokong PAS di Memali? Bukankah Umno yang begitu zalim telah memperkudakan polis untuk melaksanakan perancangan jahat menghancurkan perjuangan PAS.

5. Siapakah yang menggunakan kayu, batu, besi menyerang petugas PAS di Felda Lubuk Merbau ketika pilihanraya kecil Padang Terap sebelum Tragedi Memali yang mengakibatkan terbunuhnya Allahyarham Othman Talib. Mereka semuanya samseng Umno sama lah dengan Chin Peng. Peguam PAS ketika itu, Hj Suhaimi Said yang membongkar kisah itu akhirnya disumbat ke Kem Tahanan Kemunting.

6. Pimpinan PAS Perlis Cikgu Taharin mati ditembak oleh siapa? Pimpinan Pemuda PAS Samad Ghul mati di kapak. Profesor Zulkefly Mohamad dan isterinya terbunuh dalam kemalangan yang disengajakan oleh siapa? Aktivis PAS Pasir Salak dibunuh dalam satu pilihanraya umum sedikit masa dahulu.

7. Pembunuhan politik yang didalangi Umno bukan sahaja berlaku kepada pembangkang tetapi musuh politik dalaman turut menjadi mangsa. Menteri Kabinet Dato Mokhtar Hashim dipenjara kerana bersalah membunuh Dato Taha dalam perebutan Umno di Negeri Sembilan.

8. Dato Mazlan yang dikerat 18 dibunuh oleh Mona Fendi suami isteri yang juga ada hubungan dengan Umno. Jadi apa masalahnya kepada Pemuda Umno kalau TG Nik Aziz menyamakan perjuangan Umno sama dengan Chin Peng. Berkaitan Ayah Pin,tak kan pemuda Umno Kelantan tak ingat Dr Mahathir pernah memberi amaran kepada kerajaan APU di Kelantan supaya jangan sesekali melaksanakan Islam di Kelantan. Jangan lupa juga Zaid Ibrahim yang baru bertaubat itu ketika menjadi pemimpin Umno pernah menyaman hukum hudud! Ayah Pin pun tak macam tu.

Bukan sekadar Anuar Safian, bahkan Ayahanda Harussani yang dihormati juga patut baca fakta-fakta ini untuk mengetahui betapa sesatnya Umno dan betapa jahatnya mereka membunuh rakyat.No comments:

Post a Comment